Snabba leveranser
Låga priser & stort utbud
Fri frakt över 149 kr

Semestertips

Bra att ha med sig på semestern

Nu är det sommar och därför dags för semester! Och för att få en så bra och säker semester som möjligt har vi satt ihop en lista med bra produkter att ha med sig på resan. Dessa produkter passar lika bra om man ska semestra i Sverige som utomlands.

Sommar och sol är fantastiskt men man bör vara försiktig med hur mycket man exponerar sig för direkt solljus. Solen avger UVA- och UVB-strålning och det är UVB-strålningen som gör att vi bränner oss. Att bränna sig i solen är både smärtsamt och ökar risken för att drabbas av hudcancer. Därför är det under sommaren extra viktigt att skydda sig så att man på ett säkert sätt kan njuta av sin semester.

 • Smartsun UV-armband är ett smidigt armband som ändrar färg för att indikera när det är dags att smörja in sig med mer solskydd och även när solen är så pass stark att risken för att bränna sig är mycket hög. Då är det bäst att undvika att vistas i solen.
 • Piz Buin Moisturising Sun Lotion SPF 30 är ett svett- och vattenavvisande solskydd med ett högt UVA/UVB skydd som också återfuktar och vårdar huden.
 • Eucerin Kids Sun Lotion SPF 50+ passar perfekt för barnens känsliga hud, har en hög solskyddsfaktor och förhöjd vattenresistens så att den håller för lek i vattnet.
 • Nuxe Sun Melting Cream Face SPF 50 är ett solskydd för att skydda den tunna och känsliga huden i ansiktet. Skyddar effektivt mot UVA och UVB samtidigt som den lugnar huden och motverkar att den blir uttorkad.
 • Efter man vistats i solen och skyddat sig ordentligt kan det kännas skönt att använda en After Sun Lotion. Nuxe Sun Refreshing After-Sun Lotion Face & Body kan användas på hela kroppen och ansiktet. Lotionen ger en lugnande och svalkande effekt när den återfuktar huden och återställer balansen.

Under semestern spenderar man ju gärna mycket tid ute och kanske allra helst vid stranden eller i naturen. Det är vi inte ensamma om utan det finns ju mygg, fästingar och annat som både kan irritera och bita sig fast. Fästingbett kan i värsta fall leda till borrelia, därför rekommenderar vi att man skyddar sig.

 • Sjö & Hav Mygg och Fästing Spray är ett kombinerat mygg- och fästingmedel som man lätt kan använda på huden och kläderna. Skyddar upp till 6 timmar och håller även knott, broms och tropiska insekter borta.
 • Om man ser att man har en fästing som bitit sig fast är det viktigt att avlägsna den på rätt sätt. Med Fästingplockare Guard som är en fjäderbelastad pincett kan du med ett hudnära grepp avlägsna fästingen utan att råka klämma ut fästingens maginnehåll, det som bl.a. kan vara infekterat med borreliabakterier.
 • ACO Alsolgel är en gel som man kan använda om man råkat ut för kliande myggbett. Gelen verkar uttorkande och stillar klådan vilket ger en svalkande effekt.

Det är lätt hänt att man råkar skrapa sig, trampar på något eller på annat sätt får små sår här och där. Därför ska man alltid vara förberedd.

 • Nexcare First Aid Kit är komplett med första hjälpen produkter för att kunna behandla små sår och hudskador. Den praktiska förslutningsbara påsen får lätt plats i väskan, bilen etc så man alltid kan ha den med sig.

Visst är det skönt att vara barfota och speciellt med varm sand under fötterna innan man tar ett dopp i det salta havsvattnet. Detta och alla härliga promenader under sommarkvällarna kan tyvärr leda till att man får torra och ömma fötter. Det vill man ju gärna undvika och det går att förebygga.

 • Scholl Gel Activ Everyday är skoinlägg som ger stötdämpning vilket motverkar trötta fötter när man är ute och går mycket.
 • Eucerin Repair Foot Creme passar perfekt om man har torra och spruckna fötter. Krämen går snabbt in i huden, förhindrar ytterligare fuktförlust och ger en märkbar skillnad. Huden förbättras och man får lena och sköna fötter.

Sist men inte minst så är det alltid viktigt att ha rena händer, speciellt om man ska hantera mat när man är ute på picnic eller vid stranden. Då det inte alltid finns tillgång till vatten och tvål är det bra om man då har med sig handdesinfektion.

Vi önskar er en trevlig och säker sommar!