Snabba leveranser
Låga priser & stort utbud
Fri frakt över 149 kr

Hårvårdsguide för ditt hår

Ett friskt och välmående hår för alla

Förutom produkterna nedan finns ett stort antal andra i vårt sortiment - alltifrån exklusiva schampon från kända varumärken till mer specialiserade produkter för specifika behandlingar. Ett friskt hår önskar vi er alla!

Ta hand om och skydda ditt hår

Vårt hår för utstå mycket och kan ta skada från sol, väder, vind och även från kamning, borstning och kemiska preparat. Vad som tar skada är de yttre skyddande cellerna på hårstrået och även hårbotten som kan bli torr och irriterad. Därför kan det vara bra att låta håret vila ibland och använda produkter som är milda och skonsamma. På det sättet slipper man ett slitet, livlöst hår och kliande hårbotten och får istället ett vackert och friskt hår.

 • Hårkontroll Hair Shine Boosting Spray är ett spraybalsam som både ger styrka och glans till ditt hår. De vårdande ingredienserna gör frissigt och livlöst hår mjukt och silkeslent samtidigt som det både skyddar och lugnar din hårbotten.
 • För att ge extra näring till håret och hårrötterna finns Hårkontroll Bionutrin som är ett kosttillskott. Det innehåller bl.a. koppar, zink och selen som bevarar ditt hårs normala pigmentering och stärker ditt hår och dina naglar.
 • Björn Axén Maple Wood Detangling Brush är en hårborste som skonsam reder ut ditt hår utan att slita på håret eller irritera din hårbotten. Ditt hår blir mjukt och blankt och du kan använda den både på vått och torrt hår.

Torr hårbotten och mjäll

Vid problem med torr hårbotten och mjäll är det bra att använda mildare produkter som inte torkar ut hårbotten. Mjäll orsakas vanligen av en svamp som heter Malassezia, som är vanligt förekommande i hårbotten. Om man drabbas av besvär med kraftigare mjällbildning så finns det svampdödande produkter som både behandlar och förebygger. Det är enklare än man tror att råda bot på mjäll och irriterad hårbotten!

 • Fungoral är ett receptfritt läkemedel i form av ett schampo som innehåller ketokonazol som effektivt dödar svampen som orsakar mjäll. Schampot kan även användas förebyggande för att motverka att mjäll uppstår på nytt.
 • Selukos är ett receptfritt läkemedel som effektivt används mot mjällbildning och seborré. Med lämpligt pH-värde för huden i hårbotten och innehåll av selendisulfid som har mjällborttagande effekt är Selukos perfekt vid besvär med mjäll.
 • Kimovi Gel med salt är en gel för dig som upplever klåda och/eller har torr och irriterad hud i hårbotten. Gelen, som är fuktighetsgivande, bildar en tunn hinna som skyddar hårbotten under en lång tid vilket lindrar klåda, stabiliserar huden och verkar hudåteruppbyggande.

Huvudlöss - kam, schampoo och spray

För de med barn i hemmet är det bra att vara uppmärksam efter huvudlöss, speciellt nu efter skolstarten. I skolmiljö kan huvudlöss snabbt spridas mellan barnen så det är bra att vara uppmärksam och förberedd.

 • Det är aldrig fel att ligga steget före och förebygga uppkomsten av huvudlöss. Linicin Prevent är ett spray med neutral doft för människor men som får huvudlöss som kommer i närheten att vända och ge sig av igen. Spraya varje morgon under högriskperioder som t.ex skolstarten.
 • Detector är en finkam som du kan använda för att smidigt kontrollera, upptäcka och avlägsna eventuella huvudlöss och ägg(gnetter). Tack vare kammens vita färg och täta tandavstånd är det enkelt att upptäcka även de minsta nykläckta lössen.
 • Vid behandling av huvudlöss och ägg har Paranix Shampoo bevisat sig vara mycket effektivt. Paranix kväver och torkar ut både löss och ägg så att man enkelt kan kamma bort de döda lössen och äggen efteråt med den medföljande luskammen. Behandlingen tar endast 10 minuter och är lika enkel som att tvätta håret!

Håravfall och tunnhårighet

Håravfall och tunnhårighet är ett annat vanligt problem som idag går att behandla med produkter som stimulerar hårrötterna, vilket bevarar normal hårväxt.

 • Priorin kapslar är ett kosttillskott som innehåller biotin som förser hårrötterna med näringsämnen för att bevara en normal hårväxt.
 • Recrea kutan lösning kan användas vid tidiga tecken och former av håravfall. Lösningen stoppar håravfallet och stimulerar tillväxten av nytt hår.
 • Rogaine, som är ett receptfritt läkemedel, används för behandling av ärftligt håravfall för män och för att minska ytterligare håravfall.