Snabba leveranser
Låga priser & stort utbud
Fri frakt över 149 kr

Guide för frisk tand- och munhälsa

Ta hand om din mun

Att upprätthålla en god munhygien är viktigt för att undvika bakterieangrepp som kan leda till karies (hål i tänderna), tandsten och dålig andedräkt. Utöver tandproblem finns andra munbesvär som kan uppstå så som muntorrhet och blåsor i munnen. Att känna till de besvär och problem munnen och tänderna kan drabbas av, gör det enklare för dig att kunna välja rätt produkter och vårda din mun på bästa sätt.

Friska och hela tänder gör din livskvalitet bättre och sparar dig dessutom smärta, obehag och många tandläkarbesök. Att vårda sina tänder är enkelt när man gör det regelbundet och använder bra produkter.

 • Flux, 500 ml är ett bra sätt att dagligen sköta om sin mun och sina tänder. Flux är en fluorskölj som både stärker tandytan och ger starka tänder. Passar vuxna och barn över 12 år och har en fräsch smak av Coolmint.
 • Oral-B Vitality Sensitive Clean är en eltandborste som ger maximal rengöring samtidigt som den är mycket skonsam mot tand och tandkött. Har inbyggd 2-minuter-timer som hjälper dig att borsta de 2 minuter tandläkare rekommenderar.
 • Ekulf PH Professional Mixpack innehåller 7 st mellanrumstandborstar i blandade storlekar. Rengöring mellan tänderna blir smidig och avlägsnar effektivt matrester och plack.
 • Fludent Mint, sugtablett 0,25 mg ger starka tänder, verkar kariesförebyggande, främjar återuppbyggandet av skadad tandvävnad och skyddar tänderna mot syraattacker. Allt i en sugtablett!

Munhygienen är viktig för hälsan och även för ditt välmående. För att behandla problem i munhålan, som ger obehag och kan göra ont, finns bra och smärtfria lösningar!

 • Ett vanligt problem är att känna sig torr och öm i munnen. Proxident Munfuktgel Pepparmint är en mungel som ger din mun en fräsch, hal och skön känsla så du slipper känna dig torr och öm.
 • Afte (blåsor i munnen) är smärtsamt och kan orsaka problem vid tandborstning och när du ska äta. Aftex Aloclair spray appliceras på blåsorna i munnen och har en snabb och långvarig smärtlindring så du slipper onödiga besvär.
 • Munsår på läpparna och runt munnen kommer vanligtvis från ett virus som kan uppstå av flera olika anledningar. För snabb och effektiv behandling har Anti kräm 5% bevisat sig hämma förökning vilket får infektionen att avstanna och gå tillbaka.
 • Compeed Munsårsplåster kan du använda för att skydda munsår från smuts och vatten samtidigt som det döljs under det tunna plåstret. Dessutom minskar plåstret svullnad och lindrar klåda och stickningar.

Om du är rökare eller snusare är det extra viktigt att vara uppmärksam på hur din mun mår, eftersom rökning och snusning försämrar blodcirkulationen i munnen och gör det svårare att upptäcka om tandköttet är inflammerat. Dessutom har tobak en negativ effekt tänderna, munnen och andedräkten.

 • Nicotinell Mint, tuggummi passar dig som vill få bättre andedräkt och samtidigt vill sluta röka eller trappa ned. Nikotintuggummit ger en fräsch mintsmak och hjälper effektivt att dämpa röksuget.
 • Clinomyn for Smokers tandkräm är speciellt framtagen för dig som röker eller snusar. Tandkrämen rengör på djupet, stärker tänderna och avlägsnar missfärgningar orsakade av tobak, kaffe, te och vin.
 • För att säkerställa en bra andedräkt hela dagen rekommenderar vi GUM HaliControl sugtabletter. Sugtabletterna har en snabb och långvarig effekt mot dålig andedräkt orsakad av mat, alkohol och tobak samt lämnar en god smak av mint och svara vinbär.

För er med småbarn i hemmet är det viktigt att ta hand om deras tänder från första tand och använda rätt produkter som är anpassade till deras ålder. Genom att borsta tänderna tillsammans blir den stunden både naturlig och rolig! Att använda rätt tandborste för ålder och storlek på mun och tand gör tandborstningen lättare och mer skonsam. Därför är det bra att välja en tandborste som är framtagen för att passa ditt barns ålder.

 • Ekulf Twice Baby 0-3 år Tandborste har mjuka borst och är mycket skonsam mot tand och tandkött. Har ett långt skaft så att ni kan hålla i tandborsten samtidigt. Passar barn mellan 0-3 år.
 • Ekulf Twice Kid 3-6 år Tandborste har skonsamt mjuka borststrån som kommer åt tandens alla ytor. Har ett långt skaft så att ni kan hålla i tandborsten samtidigt. Passar barn mellan 3-6 år.
 • Ekulf Twice Junior 6-12 år Tandborste har topprundade och mjuka borststrån som rengör effektivt och skonsamt. Har ett långt skaft så att ni kan hålla i tandborsten samtidigt. Passar barn mellan 6-12 år.
 • För de minsta barnen passar det bra att använda en mild tandkräm. Colgate Smiles Barntandkräm har en mild mintsmak och passar för de allra yngsta i familjen (0-6 år). Innehåller ett fint glitter som gör tandborstningen lite extra spännande.