Snabba leveranser
Låga priser & stort utbud
Fri frakt över 149 kr

Guide för torra fötter

Vad är torra fötter?

Torra fötter uppstår när de inte luftas och ventileras i tillräcklig omfattning, exempelvis om de hålls instängda i alltför täta skor. Särskilt påfrestande för fötterna är det under vinterhalvåret när vi använder tjockare skor, där det generellt är dåligt med luft och hög fuktighet. Torra fötter kan göra ont ifall huden spricker, börjar blöda och i värsta fall blir infekterade, och mer lindriga symtom kan vara obehagliga och besvärande.

Hur man förebygger torra fötter

  • En vanlig orsak till torra fötter är att man står upp på fötterna under långa tidsperioder, antingen i jobbet eller på fritiden. Särskilt om du står länge på hårda golv så belastas huden och fötterna kan bli torra och börja spricka.
  • Vid överviktighet belastas också fötterna onormalt och ett stort tryck kan skapas på hälarna. Denna risk är särskilt stor om du redan har problem med torra fötter, för vid denna tillkommande problematik så kommer hälarna sannolikt att spricka efter utdragen ansträngning.
  • Fel sorts skor som är trånga och instängda är också en vanlig orsak till torra fötter med spruckna och torra hälar. Försök undvika trånga skor så långt det går genom att vara barfota inomhus och använd öppna skor på sommaren för att ventilera huden.

Behandling

Med följande tre enkla tips kan du undvika de flesta vanliga fotproblem och hålla fötterna mjuka och sköna.